Szomjúság ellen

2023.06.12. 12:00

Új ivókutakat szereltek fel Miskolcon

Befejezte a turisztikai csomópontokon elhelyezett kutak karbantartását a vízszolgáltató Mivíz Kft., és újakat is telepített.

Detzky Anna

A nagy melegben sokszor "életet ment" az ivókút adta ivóvíz

Fotó: MW

A városi ivókutak üzemszerűen működnek, mert a városi vízszolgáltató, a Mivíz Kft. befejezte azok szezonális karbantartását: többek között Lillafüreden a LÁÉV kisvasútnál, az Erzsébet sétányon, a Majális Parknál, a Tapolcai Parkban, a Hejőligetben, illetve a Népkertben. 2022-ben a Mivíz Kft. által pályázati forrásból telepített új ivókutak is üzemelnek mostantól, a Búza téren a Népkertben a II. János Pál Pápa téren a Kemény Dénes uszodánál, illetve az Avastetőn. A Mivíz Kft. arra kéri a kutak használóit, hogy kíméletesen, azaz rendeltetésszerűen használják azokat annak érdekében, hogy az arra járóknak egész nyáron legyen lehetőségük szomjukat oltani a bükki forrásokból nyert friss ivóvízzel – olvasható a Mivíz Kft. közleményében.
Megkérdeztük a vízellátót, hogy meghibásodás esetén, hová fordulhatunk, illetve milyen szankcióra számíthat az, aki megrongálja az ivókutakat.

A Mivíz végzi a javítást

„A Mivíz Kft. Miskolc önkormányzatával kötött szerződés alapján látja el a miskolci üdülőövezeti ivókutak üzemeltetését. Ezen felül 2022. évben a szemléletformáló pályázat keretében telepített ivókutak üzemeltetése is a feladata. Az ivókutak rendeltetés szerinti használat mellett minimális karbantartást igényelnek. Téli időszakra a kutakat víztelenítik, elkerülve a fagykárt. Az ivókutak minden esetben közterületen állnak, így azok javítása és a javítás költsége is a Mivíz Kft.-t terheli. Meghibásodás vagy rongálás esetén bejelentés alapján kezdik meg a szükséges munkálatokat. Utóbbi esetben a Mivíz Kft. megteszi a bejelentést a rendőrség felé. Meghibásodáskor a Mivíz Kft. diszpécser szolgálatát kell értesíteni a 06-46-519-339-es telefonszámon. Az ivókutak vízminőségének ellenőrzése az ivóvízhálózatra vonatkozó, hatóság által jóváhagyott vízmintavételi terv alapján történik” – válaszolta kérdésünkre a miskolci városháza sajtóosztályán keresztül a miskolci ivóvíz szolgáltató. 

Miskolcon a következő helyeken találhatók ivókutak:

Lillafüred kisvasút állomás, Állomás épület K.-i oldal 

Lillafüred buszvégállomás, Erzsébet sétány 53/a

Lillafüred autóparkoló, ismeretlen utca 2827

Lillafüred buszparkoló, Erzsébet sétány 17

Csanyik- völgy, szánkó pálya

Majális park, játszótér

Majális park, kosárlabda pálya

Hejőliget, Miskolctapolcai u. 99.

Hejőliget, Miskolctapolcai u. 113.

Hejőliget, Miskolctapolcai u. 129.

Hejőliget, Miskolctapolcai u. 39.

Népkert, játszótér

Népkert, Szilágyi utca - Vigadó között

Vár u. 20.

Tapolca Park, Termál fürdő

Pazár I. sétány, MIVÍZ Kft. gépház

Aranykapu tér, Blaha l. u. 17

II János Pál pápa tér, Nagy Lajos király u. 34.

Búza tér, Zsolcai kapu 2-vel szemben

Kemény Dénes uszoda

Avas Mendinkás dűlő, buszvégállomással szemben

Tizeshonvéd u., játszótér

Szeder u., óvoda mögötti játszótér

A Városgazda által üzemeltetett ivókutak:

Szent István tér, Avasalja utca „Jézus kútja”, Szinva terasz, Centrum ivókút

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában