Via Carpatia

2023.06.22. 17:25

Tíz év számtalan eredmény

Az együttműködések sokkal erősebbé tudják tenni Közép-Európát.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

Idén ünnepli 10 éves fennállását a Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC). Ezen alkalomból a szervezet konferenciát rendezett csütörtökön Tiszaújvárosban a Tisia Hotelben. A rendezvényt a Via Carpatia igazgatója, dr. Máté Julianna nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Koncz Zsófia a Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, a terület országgyűlési képviselője, majd panelbeszélgetések, előadások következtek, ahol a fókuszban a Via Carpatia elmúlt tíz éve, eredményei és a jó gyakorlatok bemutatása volt.

Kiemelkedő teljesítmény

Dr. Máté Julianna kifejtette többek között, hogy az elmúlt tíz évben egy remek csapat kovácsolódott össze és ennek köszönhetőek a kiemelkedő eredmények amelyeket a térség lakosai érzékelhettek. Dr. Koncz Zsófia köszöntőjében gratulált az eredményekhez és jelezte ezek programok azért működnek jól mert lokálisak, helyi embereket szólítanak meg érdekükben tesznek. Az együttműködések sokkal-sokkal erősebbé tudják tenni Közép-Európát. Rengeteg közös ügy van, szoros testvérvárosi kapcsolatok, kulturális kötődések a borsodi és a kassai régió között, valamint kiemelkedő a Via Carpatia közlekedési folyosó jelentősége – emelte ki a miniszterhelyettes. 

A konferencián a 10 év számtalan eredmény című panelt vezette Jaschitz Mátyás a CESCI igazgatója, résztvevők voltak Kiss-Parciu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Pénzes Júlia Katalin az Európai Bizottság programmenedzsere, Balun Peter a Határon Átnyúló Együttműködési Programok szekciójának vezetője, Veres Csilla a Közös Titkárság vezetője és Pacsal János csereháti kerületi esperes.

A Via Carpatia ETT a magyar részvételű ETT-k hálózatán belül címmel Dubniczki Kitti a CESCI igazgatója tartott előadást. A Jó gyakorlatok EDTC-kel elnevezésű panelt Ocskay Gyula a CESCI főtitkára vezette. A résztvevők között szerepelt Nagy Péter az Iter-Granum EDTC igazgatója, Németh Tamás Zoltán az Arrabona EGTC igazgatója, Bara Zoltán a Pons Danubil EGTC igazgatója és dr. Máté Julianna a Via Carpatia EGTC igazgatója. A konferencia közös ebéddel zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában