Program

2023.06.28. 08:00

Gépindítás is volt Mezőkövesden

Szabadulószobával, zongoraműsorral, gépindítással, várták a kultúra iránt érdeklődőket Mezőkövesden a Múzeumok Éjszakáján.

Boon.hu

Múzeumok éjszakája

A Matyó Múzeumban szabadulószoba várta a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, akik 2-6 fős csoportokban tehették próbára bátorságukat. Az interaktív társasjátékban, csodás festett bútorok közt kelt életre a matyó hímzés legendája. Emellett Molnár Dániel Nocturne című zongoraestjét is meghallgatták a zenekedvelők, de lehetőség volt kipróbálni az agyagmívességet, volt családi kvíz, mesesarok, és a versekkel színesített kávéházi hangulatot is becsempészték a programok közé a múzeumban.
A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban a látogatók megtekinthették a tematikus kiállításokat, és a régi gépeket. Emellett megismerhették a hazai mezőgazdasági gépgyártás mintapéldányait, valamint arra is lehetőség volt, hogy a múzeum gépeinek beindításának is szemtanúi lehettek azok, akik szombaton ellátogattak a gépgyűjteménybe. 

A Takács István Gyűjteményben pedig a neves mezőkövesdi festőművész műhelytitkait idézték fel a Múzeumok Éjszakáján. Az óránként megtartott csoportos tárlatvezetésen a megújult életmű-kiállítás műtárgyrészleteinek felfedezésével bepillantást nyerhettek a látogatók Takács István alkotói módszereibe, valamint a művészi tervezés folyamatába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában