Országos és nemzetközi konferencia

2023.05.04. 18:30

Milyen az a zöld múzeum? Ezt is megvitatják

Nagyszabású szakmai programnak ad helyszínt Miskolc, a városban rendezik meg a X. Országos és VI. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferenciát május 8–9-én.

A rendezvény egyik helyszíne a Miskolci Galéria épülete, a Rákóczi-ház.

Fotó: MW

A múzeumi tudásátadással, az élethosszig tartó tanulással, a fenntarthatósággal, örökségmenedzsmenttel, múzeum- és művészetpedagógiával foglalkozó szakemberek tanácskozását egy-két évente, változó helyszíneken rendezi a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Múzeumandragógiai Tagozata. 2023-ban a mozgalom forrásvidékére, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe tér vissza a tizedik, jubileumi vándorgyűlés, mert az első alkalom is a Herman Ottó Múzeum tevékeny közreműködésével, Miskolcról kiindulva Sátoraljaújhely-Széphalomban szerveződött közel két évtizede.

Idén a fő téma a múzeumok társadalmi és gazdasági környezete és a fenntarthatóság. 42 előadás, jó gyakorlat és rövid villámbemutató mellett a résztvevők megvitatják a Zöld Múzeum kritériumrendszerét is, külső helyszínként pedig látogatást tesznek Lillafüreden, a Herman Ottó Emlékház megújult állandó kiállításában. Az angol nyelvű nemzetközi szekcióban cseh, német és georgiai múzeumi szakemberek lesznek a konferencia vendégei, amelynek helyszínei a Herman Ottó Múzeum és tagintézményei.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában