Javaslat

2023.05.19. 11:50

Gyűjtést kezdeményeznek a buszbaleset sérültjeinek

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete azt javasolja a polgármesternek, hogy különítsen el egy méltányos összeget.

BOON

Forrás: Szlovák Tűzoltóság

„Miskolciak kerültek bajba, és mi, miskolciak összetartunk a legnehezebb élethelyzetekben! Ezért Hegedűs Andrea, a DK miskolci országgyűlési képviselője, a DK elnöksége és frakciócsoportja azt javasolja Veres Pál polgármesternek, hogy a költségvetés tartalékalapjából különítsen el egy méltányos összeget a szlovákiai tragikus buszbalesetben megsérült miskolciak és hozzátartozóik megsegítésére” – írta a DK miskolci szervezete.

„Ahogyan mindenki értesülhetett róla, a buszon zömében a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai utaztak, közülük négyen jelenleg is életveszélyes állapotban vannak a pozsonyi kórházban. A sérültek hozzátartozói számára azonban megfizethetetlen az utazás és az ottani szállás költsége, ezért mindannyiunknak össze kell fogni, és egyöntetűen támogatni kell őket.
Hegedűs Andrea 100 ezer forintot, a DK frakciócsoportjának tagjai: Borkuti László, Mokrai Mihály, Szilágyi Szabolcs képviselői alapjukból 100-100 ezer forintot azonnal felajánlanak, és anyagi támogatást nyújt a DK elnöksége is azt remélve, hogy minden miskolci képviselő csatlakozik a kezdeményezéshez.
Mindemellett határozottan arra kérik Veres Pált, hogy nyisson bankszámlát, amelyre pénzt utalhatnak a miskolci polgárok, akik támogatni szeretnék a martinkertvárosi sérülteket” – tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában