Megkapták

2023.05.21. 17:00

Új autóval büszkélkednek a polgárőrök

Ugyan már tavaly, késő ősszel elnyerték új autójukat a golopi polgárőrök, átadására – a jobb időjárás beköszöntével - szombaton került sor.

SFL

Fotó: Serfőző László

Kiss Lajos a Golopi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy előző gépkocsijuk a vármegyei polgárőrség tulajdonát képezte, miután pályázati úton, a Magyar Falu Programon belül sikerült elnyerniük az új Dacia Dustert, a régit visszaszolgáltatták a tulajdonosnak.

- Ez a kocsi az előzőtől jobban szolgálja a közbiztonságot, ugyanis a festése miatt sokan nézik rendőrautónak. Ugyanakkor el kell mondanom, a hatszázötven fős Golopon alig tapasztalható rendkívüli esemény, évente csupán négy, de ezek is kisebb garázdaságok, családi perpatvarok. Egyszóval működik a bűnmegelőzés, a mintegy harminc polgárőr kiválóan teljesít – sorolta Kiss Lajos.

Fotó: Serfőző László

Az eseményen Szemán Ákos a B.A.Z. Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese jegyezte meg, hogy vármegyénk a legnagyobb polgárőr vármegye, kétszáztizenegy egyesület van a háromszázötvennyolc településről. Amit a megye évente teljesít, az az ország tíz százaléka, tavaly tízmillió szolgálati órát teljesítettünk az országban, ebből egymilliót vármegyénk polgárőrei. – Nyilván nem várható el, hogy mindenütt ott legyünk, a közbiztonság szolgálása elsősorban a rendőrség dolga, de mi az a civil szervezet vagyunk, akik törvény adta jogunkkal élve besegítünk a rendőrök szerteágazó feladatába. A magam részéről köszönöm minden golopi polgárőrnek a munkáját – mondta Szemán Ákos.

Fotó: Serfőző László 

A programon – mások mellett - részt vett Keresztesi János r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetője, aki kiemelte beszédében, hogy nagyon jó a kapcsolat a rendőrség és a helyi polgárőrség között. 

– A golopi polgárőrökhöz már-már haza járunk, rengeteg szolgálati órát teljesítenek a település érdekében. Most készült el Tállya és Golop települések közbiztonsági beszámolója, lévén mindketten a tállyai rendőrőrshöz tartoznak. Olyan kevés esemény történik Golopon, amivel a rendőrségnek foglalkozni kell, hogy nagyon sok helység megirigyelheti és ez nem pusztán a rendőrségnek és egyéb jogi szabályzóknak köszönhető, hanem a polgárőröknek is, akik mindig a helyükön vannak, de nem mindegy, milyen feltételek mellett. Úgy gondolom, a polgárőrök megérdemlik az új autót. Fő küldetésünk az idén a közlekedésbiztonságnak a propagálása minden tekintetben. Azt kívánom, hogy ezzel a járművel sokáig lássanak el balesetmentes szolgálatot – mondta Keresztesi János.

Fotó: Serfőző László

Az esemény végén két helyi polgárőr, Lakatos Richárd és Kovács Béla „Kiemelkedő Polgárőr Tevékenységért Emlékplakettet” vehetett át Szemán Ákostól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában