Versenyeznek

2023.04.17. 19:00

Sok-sok matematikus lepi el szerdán Miskolcot

Miskolcra érkezik a 29. alkalommal megrendezendő Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. Az eredményhirdetés vasárnap lesz.

Fotó: shutterstock, Ground Picture

A matematikát magas szinten művelő felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, partiumi, bánsági és délvidéki középiskolás tanulók és tanáraik 18 év után másodszor találkoznak Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban az anyaország hasonló érdeklődésű diákjaival és pedagógusaival. A Covid járvány miatt háromszor is meghiúsult fesztivált a rendezést tervező zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium ebben a tanévben nem tudta megvalósítani, ezért a program mögött álló szervezet megkeresésére február végén vállalta a szervezést a Földes Gimnázium. 

Mintaértékű összefogás

A nemes hagyomány folytatása érdekében mintaértékű összefogás született, a Földes Gimnázium, a Miskolci Egyetem és Miskolc MJV között. Hatalmas segítséget jelentett a szervezőknek a Földes öregdiákok támogatása. A négy napra Miskolcra érkező közel 300 középiskolás diák és tanár a versenyzés mellett bepillantást nyerhet a Miskolci Egyetem képzési rendjébe, bekapcsolódhatnak az egyetemi campus életébe, továbbá számos programon ismerkedhetnek a város és a vármegye értékeivel. 

A verseny  támogatója a Magyar Nemzeti Bank, további támogatók a Neumann János Nonprofit Kft, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány, a Domestore Kft, és a Brand Visual Kft. Miskolcot két gimnázium diákjai is képviselik, a szervező Földes Ferenc Gimnázium meghívására a Hermann Ottó Gimnázium tehetséges diákjai is részt vesznek az április 23-ig tartó versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában