Emlékezés

2023.04.09. 16:00

Főleg a rendszerváltás érdekelte a miskolci fiatalokat

A diákok azt is megtudhatták, hogyan akarta az akkori hatalom megakadályozni, hogy Németh László temetésére eljussanak a vidéki egyetemisták.

ÉM

Földes Ferenc Gimnázium

Folytatták az audiovizuális emlékgyűjtést a Földes Ferenc Gimnázium diákjai.  Ezúttal Kádas Mihállyal, az iskola nyugalmazott tanárával, volt országgyűlési képviselővel készítettek interjút. A 12. A-sok kérdései alapján a téma elsősorban a rendszerváltás és a parlamenti munka volt, de a fiatalok hallhattak legendás történeteket a Kádár-korszakról is, például arról, mit jelentett, amikor Sütő András ellátogatott Debrecenbe, vagy arról, hogy miért és milyen módon igyekezett az akkori hatalom megakadályozni, hogy Németh László temetésére eljussanak a vidéki egyetemisták. 

A programot az „Emlékhíd generációk között” pályázat keretében rendezték. A filmet és a fotókat Nagy Csaba, valamint a médiaműhely tagjai Hatvani Eszter és Galambos Dávid készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában