Takarítás

2023.04.12. 12:40

Akciót szerveznek a helyi temetőbe

Április 16-án a Perkupai Örökségvédelmi és Tájfejlesztő Egyesület szervezésében szeretnék kitakarítani a perkupai zsidó temetőt.

BOON

Fotó: Frank Yvette

Mint írják: A terület évtizedek óta elhanyagolt, a legnagyobb problémát a korábbi években többször visszavágott cserjék és fák, illetve azok sarjai, valamint a felhalmozódott zöld- és egyéb hulladék okozzák. A feladatok lényegében a fenti körülményekből fakadóan az elvadult növényzet kitakarításából, kaszálásból, a cserjék/fácskák tönkjeinek kiásásából és a keletkező zöld- és egyéb hulladék összegyűjtéséből állna.

A sírkert területének rendezéséhez a terület tulajdonosa, a Mazsihisz megadta a tulajdonosi hozzájárulását. A temető kitakarításában az egyesület néhány tagja mellett Perkupa Önkormányzata és Molnár Zoltán polgármester is segítségükre lesz, de a munkákhoz helyi önkéntesek bevonására is szükségük lenne, így mindenkit szeretettel várnak aki ráér, akár néhány órát is, és tudna segíteni. Jelentkezni az esemény Facebook eseménye alatt lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában