Megmérettetés

2023.04.23. 16:15

A legjobb matematikusok versenyeztek Miskolcon

Miskolcon tartották a 29. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt, vasárnap hirdettek eredményt.

Fotó: shutterstock, Stokkete

A matematikát magas szinten művelő felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, partiumi, bánsági és délvidéki középiskolás tanulók és tanáraik 18 év után másodszor találkoznak Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban, az anyaország hasonló érdeklődésű diákjaival és pedagógusaival. A Covid járvány miatt háromszor is meghiúsult fesztivált a rendezést tervező zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium ebben a tanévben nem tudta megvalósítani, ezért a program mögött álló szervezet megkeresésére február végén vállalta a szervezést a Földes Gimnázium. 

Mintaértékű összefogás 

A nemes hagyomány folytatása érdekében mintaértékű összefogás született, a Földes Gimnázium, a Miskolci Egyetem és Miskolc önkormányzata között. Hatalmas segítséget jelentett a szervezőknek a Földes öregdiákok támogatása. A négy napra Miskolcra érkező közel 300 középiskolás diák és tanár a versenyzés mellett bepillantást nyerhetett a Miskolci Egyetem képzési rendjébe, bekapcsolódhattak az egyetemi campus életébe, továbbá számos programon ismerkedhettek városunk és vármegyénk történelmi és kulturális gazdagságával, természeti és épített értékeivel. A nagyszabású esemény fő célja a tehetséggondozás, a tudományos élet utánpótlásának támogatása volt. A versenyen túl a rendezvény célja a magyarságtudat erősítése, a magyar nyelvű oktatással kapcsolatos tapasztalatcsere, a szakmai és emberi kapcsolatok erősítése.  A felsőoktatásban is elismert verseny támogatója volt a Magyar Nemzeti Bank, további támogatók a Neumann János Nonprofit Kft, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány, a Domestore Kft, és a Brand Visual Kft. Miskolcot két gimnázium diákjai is képviselték, a szervező Földes Ferenc Gimnázium meghívására a Herman Ottó Gimnázium diákjai is részt vettek a versenyen – tájékoztattak a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában