Fontos határidők!

2023.03.30. 07:31

Összeírják az ebeket Szikszón

Az önkormányzatoknak három évente ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel ebösszeírást kell tartaniuk. Szikszó Város Önkormányzata 2023. április 01. –2023. április 30. között így ebösszeírást végez.

BOON

Fotó: Pesthy Márton

Az ebösszeírás adatairól a hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az ebek összeírása úgynevezett önbevallásos módszerrel történik. Az ebtulajdonosoknak kell a nyomtatványt beszerezni, s értelemszerűen kitöltve visszaküldeni legkésőbb 2023. április 30. napjáig.

A bejelentéshez szükséges nyomtatványok letölthetők Szikszó város honlapjáról, illetve egy-egy adatlap a postaládákba elhelyezésre kerül. Ebösszeírási nyilatkozat

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani: postai úton Szikszói Közös Önkormányzati Hivatal 3800 Szikszó, Kálvin tér 1. sz. alatti címre küldve, elektronikusan az [email protected] címre továbbítva, a Szikszói Közös Önkormányzati Hivatal kapujára felszerelt postaládába helyezve.

A korábban bejelentettet is 

A korábbi ebösszeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni! Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023 április 30. napja. A határidőt elmulasztó ebtartó ellen az állatvédelmi hatóság eljárást kezdeményez. Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye- az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján 30.000, - Ft pénzbírság. 

Fontos tudni, hogy az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban jelezni a települési önkormányzat jegyzőjének. Az ebösszeírással összefüggő bejelentési kötelezettség teljesítésének ellenőrzése a beérkezett adatlapok feldolgozását, ebnyilvántartásban való rögzítését követően kezdődik majd meg, tájékoztatott Battáné dr. Tóth Zita, Szikszó város jegyzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában