Köszöntés

2023.03.25. 15:00

Orbán Viktor levelet írt a kilencven esztendős mezőkövesdi asszonynak

Mező-Bukta Antalnét felköszöntötte dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere is

ÉM

Mező-Bukta Antalné és dr. Fekete Zoltán

Fotó: Mezőkövesd.hu

Mező-Bukta Antalné, leánykori nevén Kriston Mária 1932. december 20-án született Mezőkövesden, és a mai napig a városban él - adta hírül a köszöntésről beszámolva a Mezőkövesd.hu portál. Gyermekként az egykori zárda iskolába járt, majd a MÁV Igazgatóságnál dolgozott takarítóként 36 éven keresztül, nyugdíjazásáig. Marika néni 1958-ban ment férjhez, és negyven éven keresztül éltek boldog házasságban. Férje halála után több mint 15 évig egyedül élt, ellátta a ház körüli teendőket, kertészkedett, majd 2015-ben beköltözött a mezőkövesdi Idősek Otthonába, ahol kedvenc időtöltése az olvasás, a szentmise-hallgatás, az imádkozás, illetve rendszeresen nézi kedvenc sorozatait is.

A kerek születésnap alkalmából dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere is meglátogatta Mező-Bukta Antalnét. A városvezető elsőként Orbán Viktor miniszterelnök levelét olvasta fel, majd tolmácsolta Mezőkövesd Város Önkormányzatának jókívánságait, illetve tortával és virággal kedveskedett az ünnepeltnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában