Beszélgetés

2023.03.31. 21:55

Nemzetközileg elismert orvos, aki Miskolcot választotta

A Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja március 31-én, pénteken Miskolcon a Tudomány és Technika Házában Kérem a következőt! címmel beszélgetésre invitálta tagjait. Az est vendége Prof. Dr. Berkő Péter nőgyógyász, a Miskolci Akadémiai Bizottság alelnöke volt.

NHK

Berkő Péter volt a vendég

Fotó: Ádám János

Azért kérték fel Berkő Péter nőgyógyász professzort az előadásra, mert elegendő tapasztalattal rendelkezik mind hazai, mind nemzetközi vonatkozásban a mindenkit érintő egészségügyről – mondta Lengyel Attila, a CÖF Klub Miskolc elnöke. 

Prof. Dr. Berkő Péter 1969-ben Debrecenben szerezte orvosi diplomáját, majd Miskolcon a megyei kórházban kezdte szülész-nőgyógyászati orvosi munkáját. 

Kilenc éven át a Semmelweis Kórházban volt osztályvezető főorvos, 12 éven át a megyei kórház szülész-nőgyógyászati osztályát vezette. 2009-től nyugdíjas, e mellett fél állásban a Semmelweis rendelőintézetben ma is dolgozik. Több magas kitüntetést kapott a szakmától, megyei PRIMA-díjas orvosprofesszor, díszpolgára Edelénynek és az amerikai Kentucky állam fővárosának Louisvillenek. 75 országban járt, 18 Európa- és Világkongresszuson tartott angol nyelven előadást, három külföldi egyetemre hívták meg professzornak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában