Egészséges

2023.03.08. 17:04

Napi cukiság: megmutatták a kis hím leopárdkölyköt

Túl van első állatorvosi vizsgálatán a hat hetes perzsa leopárdkölyök, a Miskolci Állatkert legifjabb tagja.

PN

Fotó: Ádám János

Korának megfelelően növekszik a hat hetes perzsa leopárdkölyök a Miskolci Állatkertben – állapította meg Kovács Miklós, miskolci állatorvos szerdán kora délután. „Mindent rendben találtam, a kölyök megkapta első oltását fertőző gyomorbél gyulladás, macskanátha és calicivírus ellen, majd mikrochipet kapott az azonosíthatóság miatt, majd ivart és súlyt határoztunk meg nála” – sorolta a állatorvos.

A január 25-én világra jött kölyök 3,4 kilogrammot nyom és hím – jelentette be Veress Tamás, a Miskolci Állatkert gyűjteményvezetője. A kis kölyök anyja 2012-ben érkezett Liszabonból az állatkertbe, a fajmentő program keretében, ő volt az első perzsa leopárd, apja pedig Németországból, Ausburgból a tavalyi év folyamán került ide. A kicsinek még nincs neve, ezért, aki március 15-én ellátogat a Miskolci Állatkertbe, szavazhat a helyszínen a kis leopárd nevére.

A perzsa leopárdok a legnagyobb termetű állatok a faj alfajai közül. Természetes élőhelyük Közel-Kelet és Közép-Ázsia. Egyedszámukat körülbelül ezerre becsülik, állatkerti állományuk viszont most egy kölyökkel nőtt. A látogatók az apát a kifutón megtekinthetik, a nőstény viszont a ház belső terében tartózkodik általában, mert a kicsi nevelésével van még elfoglalva. Időnként már a kicsi is kimerészkedik az odúból a levegőre, általában a délutáni órákban, de pár perc múlva anyja hívásár újra visszabújik – mondta Veres Tamás a miskolci Állatkert gyűjteményvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában