Jegyzet

2023.03.22. 16:23

Ivóvíz

Nagy-Hankó Krisztina

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: ÉM

Az UNICEF új elemzése szerint tíz afrikai országban 190 millió gyermek életét veszélyezteti a vízhiány, hiszen nem jutnak elegendő ivóvízhez, nincsenek alapvető higiénés körülmények és nem biztosított a megfelelő fertőtlenítés. Világszerte naponta több mint ezer öt év alatti gyermek hal meg a vízhiányra visszavezethető - egyébként megelőzhető - okokból.
Megnyitom a csapot az otthonomban, és folyik belőle a tiszta ivóvíz. Ugye milyen természetes? Nekünk, itt Európa közepén. Felbecsülhetetlen kincs, amelynek birtokában vagyunk, de nem értékeljük eléggé. Sokan a környezetben csak ásványvizet hajlandóak fogyasztani, pedig a csapból Miskolcon bükki forrásvíz érkezik, fertőtlenített állapotban, kiválóan alkalmasan a fogyasztásra és tisztálkodásra. De az is szerencsésnek érezheti magát, aki szomjoltásra nem, de éppen locsolásra használja a kút vizét a kertjében és ha nincs eső hetekig, akkor is szépen fejlődik a zöldség, amiből később ételt készít. Legalább a víz világnapja kapcsán gondolkozzunk el kicsit, hogy eléggé vigyázunk-e a legnagyobb kincsünkre! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában