Fejlesztés

2023.03.01. 09:54

Hat darab gázos midibusz érkezett Miskolcra

Azokon a vonalakon használják majd az új járműveket, ahol kevesebb az utas.

Szaniszló Bálint

Hamarosan Miskolc utcáin is feltűnnek a midibuszok

Fotó: MVK

Újabb típussal bővül Miskolc buszflottája, miután kedden délután hat darab sűrített földgázüzemű Iveco midibusz érkezett a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-hez. Az autóbuszparkot folyamatosan igyekeznek korszerűsíteni a városban. Tavaly nyáron tíz elektromos autóbusz állt forgalomba. 

A CNG üzemanyag árának drasztius emelkedése miatt elsődleges szerepet kaptak a miskolci közösségi közlekedésben az elektromos hajtású buszok. A most érkezett gázüzemű járművek pedig lényegesen kisebb fogyasztásúak, mint a már forgalomban vévők, így komoly szerepet töltenek be a közlekedési társaság takarékossági programjában.

Új szerepben 

A midibuszok vásárlását egy esztendővel ezelőtt jelentették be lízingkonstrukció keretében. A CNG meghajtású midibuszok környezetkímélőek és  olyan utcákra, területekre is el tudnak jutni, melyeket a jelenlegi csuklós és szóló járművekkel nem, vagy csak nehezen tudnak megközelíteni. 

A most érkezett midibuszok hasonló felszereltségűek, mint a már futó járművek, klimatizált, utastájékoztató eszközökkel, utasszámlálóval és biztonsági kamerarendszerrel ellátottak. Az új buszok napokon belül feltűnnek a város utcáin. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában