Imádták a gidránt

2023.03.06. 14:00

Fegyverkultúra váltás előtt a Magyar Honvédség

Új fegyverek, új járművek a haza védelmében a miskolci Kocsonyafesztiválon.

PN

Forrás: Magyar Honvédség

Új fegyvereiből és új járműveiből hozott ízelítőt a Magyar Honvédség a miskolci közönségnek a Kocsonyafesztiválra. Az érdeklődők megtekinthették többek között a Carl Gustav M 550 kézi páncéltörő rakétát, az új CZ fegyvercsalád kézifegyvereit, a Rába gépjármű család darabjait és a gidrán harcjárművet is.

Magyar ló, török harcjármű

Kígyózó sorban várakoztak a családok a Kocsonyafesztiválon a miskolci katonák toborzó sátránál, hogy megnézhessék, felüljenek és egy fotót készíthessenek az új, robusztus harcjárműről a gidránról. A Gidrán egy ősi magyar lófajtáról kapta a nevét, amely egy török gyártmányú multifunkciós harcjármű – mutatta be a különleges járművet Nagy Géza őrnagy, a Miskolci Toborzó Iroda vezetője.

 

Az őrnagy elmondta, „ A fiatalok nagyon érdeklődők, minden paramétert szerettek volna tudni, mind a fegyverekről, mind a járművekről, bár azt tapasztaljuk, hogy nagyon felkészültek a témában. Azt gondolom ennek a rendezvénynek jó toborzó hatása volt, és többet ért, mint 100 iskolai tájékoztató, hiszen itt a fiatalok látták, tapinthatták az eszközöket és kollégáimmal segítettünk közvetlenül, ha kérdésük merült fel. A tanultakat, hallottakat élménnyé tudják konvertálni.”

 

A fiatalokat a Magyar Honvédség innovációi, az idősebbeket pedig a nosztalgia csalta a toborzók sátrához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában