Miskolci közgyűlés

2023.03.30. 14:02

Dobra verik a volt miskolci Központi Leánykollégiumot

Ülésezik a miskolci közgyűlés. Az önkormányzati képviselők húsz előterjesztést tárgyalnak március végi ülésükön.

17. Javaslat Miskolc, Dózsa György u. 2. szám alatti társasház Miskolc, 2667/2/A/1 helyrajzi számú "iroda" megnevezésű, valamint Miskolc, 2667/2/A/2 helyrajzi számú "konyha" megnevezésű albetétjeinek elidegenítésére.

A volt Központi Leánykollégium épületének eladásáról van szó. A jelenlegi értéke 600 millió forint, de a B-épületet nem adják el. A maradék rész 440 millió forint. Ennyit remél belőle az önkormányzat. A vevőnek négy éven belül kell hasznosítani, felújítani az épületet.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz:

Értékes helyről és épületről van szó, amely szerepel a Hodobay Tervben. Van-e már vevőjelölt az ingatlanra, mert a városban pletykák terjednek erről.

Molnár Péter, KDNP frakcióvezető:

Ez is jól mutatja, hogy a városvezetés mindent el akar adni. Az előző városvezetés irodaházat akart belőle alakítani, a mostani viszont el akarja adni.

Az épület egy része a közétkeztetést szolgálja. Hová költöztetik, ha valaki megveszi az épületet? Hogyan oldják meg a környékbeli iskolák közétkeztetését?

Veres Pál polgármester:

A Fazekas iskolában fogjuk kialakítani az étkeztetést egy fejlesztés révén. A kollégiumépület iránt nagy az érdeklődés, van, aki átépítené, van, aki lebontaná. A pályázat eldönt mindent.

Dr. Simon Gábor, Velünk a Város frakcióvezető:

Rossz döntés volt a leánykollégium bezárása. Az épület állaga jelentősen leromlott. A kollégiumot nem tudjuk visszaállítani már. Az értékesítés nyílt pályázat keretében történik. Versenytárgyaláson dől el, kié lesz az ingatlan. Ezzel a módszerrel nagyon sok ingatlant értékesített már a város.

Molnár Péter, KDNP frakcióvezető:

A kollégium félgőzzel sem működött, amikor megszűntettük és összevontunk két intézményt. Közel állt az akkori önkormányzat ahhoz, hogy komoly befektető jöjjön. Nem sikerült. Erre pénz is volt a 2019-es költségvetésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában