Jegyzet

2023.03.25. 20:00

Boldogság

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Az ifjú pár közös élete valószínűleg nem azon múlik, hogy milyen volt az esküvőjük és az azt követő lakodalom. Nincs olyan statisztika, ami összefüggést mutatna a nagy napra költött pénz, a résztvevők száma és a házasság minősége, valamint hosszúsága között. Hogy most kevesebben tartanak világraszóló, három napig dübörgő lakodalmat, annak csak az alkalmazkodás az oka. A fiatalok felmérik, mennyit bír el a saját pénztárcájuk és a szüleiké. Mérlegelnek, hol lenne jobb helye a pénznek, számukra mi a fontosabb. Megtanulnak lemondani, fontos döntéseket hozni, rögtön közös életük elején, amire bizonyára szükség lesz még jó sokszor a következő évtizedek alatt.

Negyven év múlva pedig, amikor majd lapozgatják az albumot, és nézegetik az esküvői fotóikat (azt a párat, mert takarékossági okokból profi fotó csak néhány készült) nem az jut majd az eszükbe, hogy nem volt pénzük nagyobb lagzira és kétszáz fényképre, hanem az, hogy mennyire boldogok voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában