Akció

2023.03.26. 07:00

Áprilisban indul Kácson a házhoz menő zöldhulladék gyűjtése

A tájékoztató olvasható Kács közösségi oldalán a zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban, amely tartalmazza a kihelyezés minden fontos részletét.

ÉM

Zsákokban gyűjtik a hulladékot

Fotó: Fehér Gábor

A zöldhulladék gyűjtése maximum 240 literes zöldhulladék gyűjtésre rendszeresített gyűjtőedénnyel és ingyenesen biztosított zöldhulladék gyűjtő zsákkal történik. Az elszállítás kéthetente történik április 1-je és november 20-a között. A zsákokba, illetve gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék,vágott fű, gyom. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 centi átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett. A nem kötegelt ágakat nem szállítják el.  

Arra kérik a lakosságot, hogy a zsákokba és gyűjtőedényekbe kizárólag zöldhulladék kerüljön, ellenkező esetben azokat sem szállítják el. A megtelt zsákokat és edényeket a gyűjtési időpontoknak megfelelően reggel 6 óráig helyezzék az ingatlan elé. Az időpontokról a www.bmhnonprofit.hu oldalon tájékozódhatnak. Ezen túlmenően a keletkezett zöldhulladék, hulladékudvarokban negyedévente, 250 kilogrammig ingyenesen leadható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában