Előadás

2023.03.09. 10:00

Annának a dédnagymamája mesélt Miskolcon

A néprajz és történelem pályázatokat készítő diákok legjobbjai tartottak előadást a Földes gimnáziumban.

ÉM

Kulturális napot tartottak a Földes Ferenc Gimnáziumban, ami az iskola egyik legnépszerűbb rendezvénye. Az országosan is elismert gyakorlat 27 kategóriájából a néprajz és történelem pályázatokat készítő diákok legjobbjai tartottak szerda délután előadást.  

Borza Liliána az 1956-os forradalom edelényi eseményeiről szólt, Polgár Nina a „Visegrádi négyek” múltjáról és jelenéről tartott remek összefoglalót. Földesi Boglárka pályamunkája az oral history módszerével készített családkutatás volt. A dédnagymamájával, a 93 éves Anna nénivel készült életútinterjú legfontosabb állomásait mutatta be. Tóth-Lovász Sára asszonysorsokat feldolgozó pályamunkájából adott ízelítőt. Készültek még pályamunkák a világjárványok történetéről is. Sok dicséretet, több bronz és ezüst minősítést is adott a tanárokból és diákokból álló zsűri, számolt be az eseményekről Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában