Nemzeti ünnep

2023.03.14. 20:57

48 üzenete: összefogással, kitartással újra meg tudjuk védeni hazánk és Európa értékeit

A 175 évvel ezelőtti forradalomra és annak máig ható tanulságaira hívták fel a figyelmet az ondi megemlékezésen.

SFL

Fotó: SFL

Nyiri Tibor szerencsi polgármester Hegyalja Kapujának ondi városrészén köszöntötte a nemzeti ünnepen megjelenteket kedden. Megjegyezte egyebek mellett, hogy nemzetünknek nem volt fejlett katonai ereje az 1848-as forradalom idején, de az ország közös akarata meghátrálásra késztette az akkori legfejlettebb hadsereget.

- Mint oly sokszor, csak idegen hatalmak segítségével tudtak legyőzni, térdre kényszeríteni minket, de az ország összetartása, egysége és szabadságba vetett hite mindig segített, talpra tudtunk állni. Most újra veszély fenyeget, de összefogással, kitartással talpon tudunk maradni, újra meg tudjuk védeni hazánk és Európa értékeit. A feladat nagy, de úgy kell ennek eleget tennünk, hogy unokáink büszkék legyenek ránk, mint ahogy mi is büszkék vagyunk elődeinkre – mondta a polgármester. 

Az eseményt Galgóczi Ferencné szavalata, helyi diákok, valamint a 100 éves Szerencsi Férfikórus műsora színesítette, miután megkoszorúzták a városrészen álló emlékművet.

Fotós: SFL

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában