Ütemterv szerint

2023.02.27. 16:30

Tavaszi nagytakarítás kezdődött Miskolcon

Az enyhe időjárás és a meteorológiai előrejelzések figyelembevételével, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. megkezdte a kezelésébe tartozó utak gépi pormentesítését.

ÉM

Ilyen gépek járják a miskolci utakat, hogy portalanítsák a felületeket

Az utak takarítása hétfő délelőtt az Árok és Feszty Árpád utcákban, valamint a Bodótetőn indult. A társaság két műszakban végzi a pormentesítést, egyben a téli síkosságmentesítés során kiszórt és az utak szélén összegyűlt szóróanyag felseprését, vagyis a saralást. A gépi úttakarítást egy modern, nagykapacitású, környezetbarát jármű végzi. A hulladékgyűjtő tartályban raktározott hulladék teljesen száraz, ezért nem igényel utólagos kezelést. A takarítójármű az önkormányzati kezelésben lévő fő közlekedési utakon, autóbuszvonalakon és gyűjtő-mellékutcákban jár. A takarítási ütemtervnek megfelelően a seprőgép a forgalmasabb szakaszokon az éjszakai műszakban közlekedik, hogy az autósokat minél kevésbé zavarja. A Városgazda az úttakarítás zajhatása miatt a lakosság megértését és az autósok türelmét, valamint fokozott odafigyelését kéri.

Gyűjtik a lombot is 

A gépi söprés mellett, folyamatos a lombgyűjtés is a városban. A munka hétfőn a Népkert területén kézi és gépi erővel folytatódott. Továbbá, készülve a március 15-i nemzeti ünnepre, a takarítást és a parkosított területek növénygondozási munkáit is megkezdte a Városgazda szakfeladatot ellátó csoportja. A kertészeti munka során a többi közt megtisztítják és kapálják a virágágyásokat, felkészítve azokat a vegetációs időszakra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában