Kerekasztal-beszélgetés

2023.02.02. 17:00

A tehetséges gimnazisták az egyetemen kutathatnának

Szakmai konzultáción egyeztettek a Földes Ferenc Gimnázium és a Miskolci Egyetem vezetői.

 Szakmai kerekasztal-beszélgetésre invitálta a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója, Fazekas Róbert a Miskolci Egyetem vezetését.
– Rendkívül megtisztelő volt számunkra, hogy prof. dr. Horváth Zita rektor, és valamennyi kar vezetője elfogadta a meghívásunkat – fogalmazott Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet, a gimnázium igazgatóhelyettese. – A szakmai konzultáció bevezetőjében Fazekas Róbert összefoglalót tartott a középiskolai oktatás helyzetéről a jelenlegi és a jövőbeni szakmai szabályozók tükrében. Majd a Földes igazgatóhelyettesei saját szakterületükről tartottak összefoglalót. Én a szövegértésről, Vass Iván a matematikáról, Csató Endre pedig az informatika,-digitális kultúráról. Kiemeltük, hogy a jelenlegi és az új szabályozók - NAT, Kerettanterv, érettségi követelmények - alapján várhatóan milyen tudásanyag birtokában érkeznek majd a diákok az egyetemekre. A jó hangulatú, egymást inspiráló beszélgetés során az egyetemi vezetőkkel közösen vetettünk fel ötleteket. Egyrészt olyan javaslatokat fogalmaztunk meg, melyek abban segítenék a Miskolci Egyetem jövőbeni hallgatóit, hogy könnyedén meg tudjanak felelni az intézmény tudományos elvárásainak. Másrészt pedig olyan közös együttműködést terveztünk, melynek segítségével a kiemelten tehetséges diákok már középiskolai tanulmányaik idején be tudjanak kapcsolódni az egyetemi kutatómunkába, valamint mentori támogatást kaphassanak tehetségük még eredményesebb kibontakoztatásához – jelezte az igazgatóhelyettes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában