Hulladéklerakás

2023.01.17. 17:00

Tele Abaújszántó határa szeméttel

Az illegális szemetelő lebukott, mert a hulladékhalomban megtalálták a telefonszámláját.

Több jelzés is érkezett a közelmúltban az abaújszántói önkormányzathoz, hogy valaki vagy valakik rengeteg hulladékot raktak le a település határában. 

„Végigjártuk a város bevezető útjait, és jelentős mennyiségű hulladékot találtunk. Az már biztos, hogy kora tavasszal egy hatalmas szemétszedő akcióval kezdünk. Megjegyzem, hogy a napokban a kőporosban talált hulladéknak a gazdája is meglett, ugyanis a szemét között felejtette a telefonszámláját. A szükséges intézkedést megtettük”, számolt be az akcióról Sáfián Ádám, Abaújszántó polgármestere.

Egy hozzászóló jelezte, mindenféle hulladékot legálisan elszállít a hulladékkezelő: „Évente kétszer lehet igényelni ingyenesen a lomtalanítást, egyszerre 5 köbméter hulladékot visznek el. Az interneten keresztül kell beadni a kérelmet a tulajdonosnak a hulladékgazdálkodási kht.-hoz. Azonkívül az építkezésből, felújításból keletkező hulladékot el lehet vinni a hulladékudvarba, ahol szintén ingyen átveszik a hulladékot. A hulladékszállítás és átvétel jól szervezett. Szinte semmibe sem kerül. Örülni kellene neki, nem pedig megszokásból szemetelni. Aki nem tudja, hogyan kell igényelni, mert mondjuk nincs okostelefonja, nyugodtan kérhet segítséget a fiataloktól, vagy akik értenek hozzá”, írja a hozzászóló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában