Kemény Dénes Sportuszoda

2023.01.16. 14:37

Sikeres volt a miskolci lobbitevékenység

Csaknem 77 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Miskolc városa a Kemény Dénes Sportuszoda működési költségeinek finanszírozásához.

ÉM

Kemény Dénes Sportuszoda

Forrás: Google Maps

Az uszoda működésének támogatásáról levélben tájékoztatta Veres Pált, Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterét dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Még ősszel kezdődtek a tárgyalások, mivel a drasztikusan megnövekedett rezsidíjak szinte teljesen lehetetlenné tették a közintézmények mellett a sportlétesítmények működtetési költségeinek biztosítását is. Az egyeztetések  eredményeként tavaly 70 millió forintot kapott a Kemény Dénes Sportuszoda, így sikerült elkerülnie a bezárást. Ez az összeg az év végéig volt elegendő, a most megítélt összeg pedig március végéig biztosítja az intézmény működtetését. 

Az uszoda kiemelt regionális státuszt is kapott, így lehetőséget biztosít a miskolci lakosság és az itt működő sportegyesületek mellett több környékbeli település profi és amatőr sportolóinak is sporttevékenységük folytatására. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában