Teljes körű renoválás

2023.01.15. 18:40

Megújul a Tokaj-Hegyalja Egyetem főépülete

A korábban az Eszterházy Károly Egyetem sárospataki campusának központjául szolgáló épület munkálataihoz már keresik a kivitelezőket.

BSZA

A 2021-ben alapított, de régebbi hagyományokat is tovább vivő Tokaj-Hegyalja Egyetem főépületét, az egykor a sárospataki tanítóképző főiskolának helyet adó műemléképületet a 4D Építész Studió által elkészített tervek alapján restaurálják és fejlesztik. Erre a projektre várják az ajánlattevőket az uniós közbeszerzési értesítő szerint. 

A közel 3200 négyzetméteres, két szintes főépület teljes körű külső-belső renoválást kap, melynek során minden homlokzati elemen dolgoznak majd. A tetőszerkezet átalakításai 2740 négyzetmétert érintenek, a részleges homlokzati rekonstrukció, illetve homlokzatfestés pedig 2620 négyzetméterre terjed majd ki. Közel 200 külső, és összesen 83 beltéri nyílászáró cseréjére is sor kerül.  

A belső átalakítások során többek között elbontanak mintegy 580 négyzetméternyi falfelületet, kialakítanak 638 négyzetméternyi gipszkarton válaszfalat, átfogó burkolási munkákat végeznek, 2848 négyzetméter álmennyezetet hoznak létre, felvonót alakítanak ki,és jelentős mértékű hőszigetelési munkák is zajlanak majd. Mindezeken túl modernizálják a fűtési rendszereket, a közműveken szintén elvégzik a szükséges munkákat, illetve a teljes villamosenergia- és vízvezeték-hálózatokat szintén felújítják. Tartószerkezeti munkák is lesznek majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában