Milliárdos beruházás

2023.01.30. 11:30

Ilyen lesz Miskolcon a Szentpáli szakközép épülete

Egy új, korszerű tornacsarnok is készül a miskolci kereskedelmi szakképző iskola mellé.

Szaniszló Bálint

Őszre készülhet el a Szentpáli szakközép

Fotó: Ádám János

A munka dandárját végzik az építők a Miskolci Szakképzési Centrumhoz tartozó Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola Győri kapui épületénél. Az iskolaépületet teljes egészében felújítják és korszerű tornateremmel bővítik ki. A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sport­üzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházását nettó 3,229 milliárd (bruttó közel 4 milliárd) forintos szerződéses értéken valósítja meg a miskolci illetőségű építőcég, a Peka Bau 2000 Kft. A napokban dr. Kiss János, a terület országgyűlési képviselője is szót ejtett a grandiózus beruházásról Facebook-posztjában.

A szakmai képzés csúcsa 

A Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola a vendéglátóipar és a kereskedelem ágazati szakmai képzés legnagyobb szakképző intézménye Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Szakképzés 4.0 stratégia magas színvonalú szakmai elvárásainak megfelelően jól képzett szakembereket bocsát ki a munkaerőpiacra, valamint a felsőoktatásba. 

A diákoknak vonzó környezetet, karrierlehetőséget igyekeznek teremteni, és olyan piacképes tudást biztosítani, amellyel nemcsak felkeltik, hanem fenn is tartják az érdeklődésüket az elsajátítandó szakképesítés és az abban való továbbfejlődés iránt.  

A színvonalas képzéshez színvonalas infrastruktúra is szükségeltetik. Az iskola évtizedekkel ezelőtt a miskolci belvárosban működött, majd a Győri kapuban megszűnő 40-es iskola épületébe költöztették, és azóta is ott működik.

A panelrengeteg szélén  

A panellakótelep mellett döntően hasonló technológiával épült iskolaépület felett azonban alaposan eljárt az idő. A problémákat már a külső megjelenésében is láthatta a szemlélődő, és a belső kialakításra, a berendezésre, épületgépészetre is igencsak ráfért a megújulás. Ezen a helyzeten változtat a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által vezérelt nagy értékű beruházás.  

A folyamatban lévő projekt magában foglalja a kétszintes iskolaépület komplex felújítását, illetve a tornateremmel való bővítését. A beruházással érintett összes nettó hasznos alapterület mintegy 6000 négyzetmétert tesz ki. Többek közt a nyílászárók és a burkolatok cseréje, tetőszigetelés, homlokzati hőszigetelés is megtörténik, valamint padlófűtést építenek ki, és nap­elemes rendszert szerelnek fel az iskolaépületre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában