Nem semmi!

2023.01.21. 14:00

Fa dőlt az autóra, döbbenetes videók az éjszakai Lillafüredről!

Az Astromet stábja sem számított rá, amikor Lillafüredre jött forgatni, hogy ilyen helyzetekbe kerül.

ÉM

Forrás: Astromet

Látva a lillafüredi vízesést és tudva, hogy érkezik a hó, Miskolcra, Lillafüredre látogatott pénteken délután, este az Astromet, hogy az itteni időjárási háttérrel adjanak időjárás előrejelzést. Egy csoda - Lillafüredi vízesés mesebeli havazással címmel jelentkeztek be a lillafüredi függőkertből egy látványos videóval.

Közben azonban a havazás már gondot okozott, így amikor továbbindultak, akkor igencsak kellemetlen meglepetés őket, ugyanis egy fa dőlt menet közben az autójukra, vagy legalábbis egy nagyobb ág.

„Csak hogy érzékeltessük, milyen az amikor lavinaszerűen ránk dől egy köbméter hó, és egy fa - vagy legalábbis egy fának egy erősebb, letört darabja. Nem kivehető, hogy mi esett ránk pontosan, mert nem volt kedvünk visszamenni, hogy ellenőrizzük, az autón 20 cm hó és erősebb gallyak, ágak hevertek, a szélvédőt beverte” - írták. Az Astromet videója az esetről a videós bejegyzésben hozzászólásként:

Ezzel azonban még a megpróbáltatásoknak nem volt vége, hiszen beleszaladtak a kidőlt fákkal szegélyezett útszakaszba, ahol több autós is rekedt, és nekiláttak megtisztítani az utat, hogy közlekedni tudjanak.

„19 óra után nem sokkal Lillafüredtől a Bánkút felé vezető úton km-ként kidőlt fákat tisztítottak meg önkéntesek. Ezek képei jönnek. Életveszélyes a Bükk, recsegnek a fák, a vizes hó súlya hatalmas, a talaj is teljesen átázott, egyre több fa dől ki. 5 km-re Lillafüred után visszafordultunk...

...lent már le is zárták az utat. A teljes Bükk lezárva, hogy meddig azt nem tudjuk. NE INDULJON SENKI A HEGYEKBE MA ÉJJEL! Nem a hóvastagság az úton és a közútkezelői úttakarítás hiánya az életveszély oka - a gyengébbek kedvéért!” - írták pénteken este 22.30-kor a közzétett videó mellé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában