Nyertes projektek

2022.12.25. 19:00

Újabb fejlesztések indulhatnak Tokajban

Két nyertes pályázatról kaptak karácsony előtt értesítést.

ÉM

20221030 Tokaj A "Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszínek fejlesztése" című projekt keretein belül megvalósuló tokaji beruházásokat adták át. A felújított Kossuth tér, Dózsa György utca és sétálóutca felújított homlokzatainak ünnepélyes átadója Átadó ünnepség Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

Fotó: Vajda János

„Szinte karácsonyi ajándékként érkezett a jó hír: újabb két sikeres pályázatot nyert meg önkormányzatunk mintegy 180 millió forint értékben a TOP Plusz kiírásban” – számolt be róla a közösségi oldalán Posta György, Tokaj polgármestere.

A Bethlen Gábor utca 23. számú (volt Várkonyi -ház) ingatlan korszerűsítésére 123 millió forintot kapnak, amivel a város szociális szolgáltatásait és a gyermekjóléti alapellátásokat tudják fejleszteni. Ezen túl pedig a polgármesteri hivatal tetejére is, mint sok más intézmény esetében tették (például óvoda, bölcsőde, idősek otthona), napelemrendszert telepíthetnek. Erre 55 millió forint áll rendelkezésre, a beruházástól pedig a működési költségek drasztikus csökkenését várják. „Hivatalunkban ugyanis még mindig villanyárammal tudunk csak fűteni, s annak ellenére hogy takarékoskodunk, a jelenlegi helyzetben még mindig komoly pénzeket visz el. Köszönöm a segítséget Koncz Zsófia képviselőasszonynak és Magyarország Kormányának azt a kiemelt figyelmet, amit Tokajra fordít” – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában