Év/forduló

2022.12.31. 13:30

Újabb értéktárak és egy kilátó a vágya

Mire emlékszik vissza szívesen 2022-ből? Mit vár 2023-tól. Körkérdésünkre válaszolt: Báthory Csongor, az Avasi Borút Egyesület elnöke

HM

Báthory Csongor

Minden szempontból jó évet zár Báthory Csongor, az Avasi Borút Egyesület elnöke. Elmondta: örül az avasi fejlesztéseknek, például az idén átadott Horváth-tetőnek, az ott kialakított játszótérnek, és örül a várható jövő évi beruházásnak, hiszen második ütemben az Avas kilátó és környéke újulhat meg.

– A kivitelezéssel voltak problémáim, hiszen nem egy hibára derült fényt a mostani fejlesztések átadása után, a korábbi, 3-4 éve átadott csapadékelvezetési rendszer hibáiról nem is beszélve. Ha lehet, akkor azt kívánnám a jövőre nézve, hogy az elkövetkező idők építkezéseinek végeredményei tökéletesek legyenek.

Báthory Csongor hangsúlyozta, mind a magánéletben, mind az egyesület életében jó év volt számukra a 2022-es. A sok avasi egyesület összefogott, izgalmas közös programjaik voltak, a sajátjuk pedig az idén megjelenthette a 18. Avasi Értéktár kiadványát.

– Amikor kezdtük, nem is gondoltuk volna, hogy eddig eljutunk, hogy lesz hozzá anyagi forrás és szaktudás. De nagyon sok izgalmas, jó írás született barátaink, tanulmányírók tollaiból. Nagyon szeretném, ha eljutnánk hamarosan a 20. kiadványig!

Báthory Csongor még egy nagy tervükről beszélt: szeretné, ha Veres Pál, Miskolc polgármestere betartaná az ígéretét 2023-ra, és a város is segítene annak a leromlott fából készült kilátónak az újraépítésében, amely a Nagyavas Felső soron volt, és ami az elmúlt években tönkrement. A tervek már készen vannak – Bereczki Zoltán építész munkája – azaz elindult a megvalósulás útján.

– Foggal-körömmel harcolunk majd, hogy újra régi pompájában álljon – mondta az az Avasi Borút Egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában