Közgyűlés

2022.12.15. 12:54

Tizenöt millió „részvételi” forintról volt szó

A következő évet is tervezték a képviselők.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

17. Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023. évi Ellenőrzési Tervének elfogadására.

Törvény írja elő az ellenőrzési tervet, amely az önkormányzati intézményeket, területeket érinti.

18. Javaslat a közgyűlés 2023. I. félévi munkatervének megállapítására.

A közgyűlések tervezett időpontjait határozzák meg és azokat a legfontosabb témákat, amelyeket a testületnek meg kellene tárgyalni.

19. Javaslat a Részvételi Program keretében 2022-ben elvégzett tevékenységekről szóló beszámoló elfogadására.

Varga Andrea alpolgármester: Egy éve fogadtuk el a helyi részvételi demokrácia alapjait, amelynek alapján a városban élők és az önkormányzat együtt határozza meg a város fejlődési irányait. Új módszereket próbáltunk ki sikerrel. Jó példa a közösségi gyűlés, amely aktivizálta a miskolciakat. Egyre többen jó néven veszik, hogy megkérdezzük az emberek igényeit. Az ötletmaraton igazi sikert aratott. A városi estek során az információáramlásra koncentráltunk. Elsőként a Diósgyőri Várfürdő és a Népkert volt a téma. A részvételi költségvetés előkészítése hónapokon át tartott, amelynek végén szavazhattak a városban élők 15 millió forint elköltéséről. Jó úton jár Miskolc. Van még bőven feladat, hogy a hivatalt és az önkormányzatot is áthassa a szemléletformálás.

Borkuti László, Velünk a Város: Az első ilyen közösségi egyeztetés a görömbölyi pincesornál volt. Fontos volt, hogy egy közmegegyezésen alapuló tervezés induljon el.

Bartha György, Velünk a Város: Mérföldkő a város életében ez a program. Folytatni kell! Voltak kritikus vélemények, amit figyelembe kell venni. Az összeg - 15 millió forint - kevésnek tűnik, de egy folyamat kezdete. Mindenképpen folytatni kell.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában