Karácsony, egykor

2022.12.24. 10:00

Télapó szputnyikot hozott, villanyvasúttal

Milyen olvasnivalót kínált karácsonykor az Észak-Magyarország? A lap 1962. december 24-i számának címoldalán találtuk ezt a híradást.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Mi van a fenyőfa alatt? 

Az öt éves Nikházy Gabika a Télapónak címzett, nagy ákombákomokkal teleírt levelét nem hiába dobta be a postaládába! Úgy látszik, a Télapó idejében kézhez kapta és teljesítette Gabika kérését: „Hozzál nekem, szépen kérlek, egy villanyvasutat, meg egy szputnyikot, amit fel lehel lőni...” Este ott zümmög a kis villany vasút a fenyőfa alatt és a játékszputnyik is ott lapul egy nagy dobozban. 

De nem felejtkezett ám el a figyelmes Télapó Gabika testvéréről, Marikáról sem. Igaz, hogy ő már nagylány – VII. osztályos –, de még mindig nagyon örül a játékoknak. Ezért most egy hatalmas mackót kapott – Gabika alig bírja átölelni –, és egy olyan csuda érdekes babát, amelyet ha felhúznak, még menni is tud! És ha édesanya, édesapa, meg a nagymama számára nem is játékot hozott a Télapó, talán mégis ők a legboldogabbak, amikor a csupacukor, csupadísz fenyő felé pillantanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában