Szociális program

2022.12.09. 10:00

Szimfóniás karácsonyi koncert Baktakéken

A hátrányos helyzetű gyerekek különleges zenei program segítségével szocializálódhatnak.

ÉM

Karácsonyi ünnepi koncertet rendeznek a Baktakéki Körzeti Általános Iskolában december 13-án délelőtt 11 órától. Az ünnepségen fellépnek az iskola Máltia Szimfóniás növendékei és a budapesti Danubia Zenekar tagjai.

A Szimfónia program olyan szociális program, amely a hátrányos helyzetű, az iskolában problémákkal küzdő gyermekek társadalmi beilleszkedését a közösségépítéssel, tartalmas szabadidő-eltöltési lehetőség biztosításával és a zene fejlesztő erejével kívánja elősegíteni.

A program fő célja a gyerekek iskolai eredményességének javítása, az iskola és a szegénységben, nyomorban élő családok világának közelítése egymáshoz. Programunkban olyan iskolák vesznek részt, melyekben nagyrészt hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanulnak. Ezek az iskolák olyan körzetekben találhatók, amelyek rossz gazdasági helyzetűek, lakóik szegények, illetve gyakran szegregált lakókörnyezetről beszélhetünk. Az otthoni körülmények, a súlyos nélkülözésből fakadó létbizonytalanság és kiúttalanság érzése, a sok esetben zilált családi és közösségi kapcsolatok a gyerekek iskolai teljesítményére is kihatnak. Az iskolák önmagukban nem tudnak megbirkózni az falaik közé begyűrűző szociális problémákkal, a szociális, gyermekjóléti, egészségügyi ellátások pedig épp a legszegényebb falvakban nem, vagy csak hiányosan érhetők el a rászorulók számára.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában