Vészjelek az MVSC-től

2022.12.21. 18:11

Mi lesz a száztizenegy éves egyesület felnőtt focicsapatával?

Zöld lámpát kaphatnak a zöld-fehérek. Január végéig kellene felszállnia a fehér füstnek.

KT

Illyés Miklós szerint átmenetileg megoldást jelentene, ha Miskolc eladná huszonhat százalékos MVSC-üzletrészét

Fotó: Ádám János

Vészjeleket kaptunk a Kubikból. Tóth István, az MVSC-Miskolc megyei I. osztályban szereplő labdarúgóinak szakosztályvezetője többek között ezeket írta: „Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, ezért szeretnénk segítséget kérni, mivel a DVTK mellett a Vasút rendelkezik a másik futball szakosztállyal a megyeszékhelyen. Talán van olyan magánszemély, vagy vállalkozó, aki tudna minket támogatni...”

Hét millió kellene  

– Mozgolódunk, mást aligha tehetünk – jegyezte meg érdeklődésünkre Tóth István, majd így folytatta: – Klubunk utánpótlás-nevelési ügyeit tao-forrásból finanszírozzuk, de a felnőttek oszlopán nulla forintunk van. Már osztottunk és szoroztunk, egyebet sem csinálunk és arra a következtetésre, vagy inkább végszámlára jutottunk, hogy a tavaszi idény befejezéséhez hét millió forintra lenne szükségünk. Természetesen nem magánakciót folytatunk, házon belül értekezleteket is tartottunk és ügyvezetőnkkel is több megbeszélést folytattunk már. Illyés Miklós ígéretet tett: minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megmeneküljünk és tovább folytathassuk tevékenységünket. Az átigazolási időszak most következik, a fiúk január-februárig kitartanak, viszont edzésmunkájukat csak az esti órákban tudnák elvégezni. A sötétben pedig világítani kell, a villamosenergia árát viszont nincs, aki kifizesse. Nem akarok nagy szavakat használni, viszont nem árt, ha nyomatékosítom a tényt: a száztizenegy esztendős klub labdarúgó szakosztályának megmaradása a tét.

Felhívtuk Illyés Miklós egykori cselgáncs olimpikont, a zöld-fehérek első emberét, aki képben volt a focistákat illetően: 

– Konkrétumokat, vagy örömteli híreket pillanatnyilag nem tudok mondani – közölte az ügyvezető. – A menekülési útvonal azonban reményeim szerint járhatónak tűnik: Miskolc városa huszonhat százalékos üzletrésszel rendelkezik az MVSC-ben és amennyiben ezt a hányadot az önkormányzat eladná egy most még nem nevesített klubnak, akkor átmenetileg megoldódna a labdarúgó szakosztályunk utánpótlás-nevelő tevékenysége és némi átcsoportosítással a megyei elitben szereplő együttesünk felkészülését is tudnánk finanszírozni. A „füstnek” január végéig kell felszállnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában