Advent

2022.12.10. 12:01

Meghitt hangulatban gyújtották meg a gyertyát Kékeden

Az idei ősz és tél is bővelkedik kulturális eseményekben a településen.

Fotó: polgármesteri hivatal, Kéked

November elejétől megkezdődött az év végi hajrá, készülődés az ünnepekre Kékeden. Maczega Mártonné közművelődési szakember egyik fontos célkitűzése a közös értékek megtartása, a hagyományok ápolása, megőrzése, és ennek érdekében nagy hangsúlyt fektet a közművelődés biztosítására, a kulturális élet szervezésére, a helyi közösségi élet fejlesztésére az Abaúj-Hegyközi településen.

Rendszeres találkozók

Vezetésével folytatódik a szépkorúak társaságának heti rendszeres találkozója, aminek nagyon örülnek a tagok. A beszélgetések mellett minden alkalommal más és más finomsággal várják az időseket. Mindig előre megbeszélik, hogy milyen különlegesség legyen a következő alkalommal: kérésüknek megfelelően most borzas szelet lesz rizzsel, melyet a Kékedért Alapítvány biztosít a részükre. Folytatódik tovább a közösségépítés is,  november közepén megalakult az „Éremgyűjtő” szakkörük, amit nagy érdeklődéssel fogadtak a tagok. 

 

Készültek a karácsonyi angyalkák

- Sok szeretettel vártuk a kékedi gyerekeket a legutóbbi kézműves foglalkozásra, amely a közösségi színtér nagytermében vidám, jó hangulatban telt, a gyerekek mézeskalácsot és habos kakaót kaptak - mondta el Maczega Márton polgármester. A múlt heti program a Mikulás napra és karácsonyra való felkészülés volt. Először a Mikulás napi kifestők elkészítésében jeleskedtek a gyerekek, majd ezt követően karácsonyi angyalkák alkotásával hangolódtak az ünnepekre. Pihenés közben a kialakított karácsonyi fotósarokban készültek az örömteli mosolygós fényképek. A polgármester külön örömére szolgált, hogy a szlovák gyerekek is érdeklődők, kreatívak és nagyon ügyesek voltak.

Különleges időszak

Szívet melengető, a vártnál nagyobb, érdeklődés mellett zajlott az adventi gyertyagyújtás is Kéked központjában, amelyre a helyiekkel közösen készítették el az adventi koszorút. A megjelenteket Maczega Mártonné közművelődési szakember köszöntötte, majd Maczega Márton polgármester beszédében mindenkit arra emlékeztetett, hogy az év azon időszaka következik most, amikor az ember lelke kicsit lecsendesedik, és az egész éves számvetését megteszi magában. Összejövetelükön elhangzott, hogy a mindennapokban próbáljanak meg még jobban szeretni és békében élni egymással, és éreztetni mindenkivel, hogy ez az összetartozás időszaka. Örömének adott hangot, hogy ismét sikerült, karácsonyi fényekkel és karácsonyi dekorációkkal hangulatossá varázsolni a településüket. Mindenkinek várakozással és szeretettel teli adventi ünnepeket kívánt. 

Az eseményt halk karácsonyi háttérzene kísérte, majd zenés műsorral zárták az estet. Mindenkit, aki részt vett az ünnepi gyertyagyújtáson, meginvitálták egy kis vendéglátásra: lilahagymás zsíroskenyérrel és mézeskaláccsal, valamint forralt teával és forralt borral kínálták meg a résztvevőket. A rendezvény támogatója a Kékedért Alapítvány. 

Terveink szerint még karácsony előtt szeretnénk kiosztani a szociális csomagokat és a szociális tűzifát, és a következő adventi gyertyagyújtásra is nagy szeretettel várják a kékedi lakosainkat - jelezte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában