Uralkodjon el a csendesség

2022.12.23. 11:00

„Közösen mondhatjuk, hogy szeretlek Szerencs!”

A hagyományoknak megfelelően a történelmi - sorrendben a görög katolikus, a római katolikus és református - egyházak helyi vezetői lobbantották lángra Szerencs adventi koszorújának első három gyertyáját, a negyediket pedig a város első embere, Nyiri Tibor polgármester.

SFL

A vár udvarán lobbant lángra a negyedik gyertya

Fotó: SFL

A településvezető beszédében egyebek mellett reményének is hangot adott a szomszédunkban zajló háború kapcsán - hangsúlyozva, hogy a történések csak rossz álom, rossz emlék lesz mindenki számára.

– Jöjjünk közelebb egymáshoz! Gondoljunk, figyeljünk azon embertársainkra is, akik magányosan élik meg karácsony ünnepét – mondta a polgármester, hozzátéve a negyedik gyertya jelentéséhez, hogy ha van bennünk szeretet, akkor minden van. Lehet szeretni a várost, az épületeket, a szőlőültetvényeket, a tájat, de mit ér mindez, ha nincsenek benne emberek, emberi közösségek, amelyeknek a legfontosabbika a család, a kedves, a gyermekek, az unokák? – tette fel a kérdést Nyiri Tibor. – Az igazi ajándék, ha valaki, valakik egy olyan érzéssel örvendeztetik meg a másikat, ami az örömöt jelent számára, akár közösségi szinten is. Fontos az ajándék, hiszen a gyermekek például várják, de ne engedjük, hogy a tárgyszerűség eluralkodjon rajtunk, uralkodjon el a csendesség egy kicsit, gondolkodjunk el azon, milyen célokat szeretnénk elérni a jövőben együtt, a családunkkal, a közösségünkkel és nem utolsó sorban önmagunk – mondta a polgármester, majd megjegyezte, hogy szép sikereket ért el a város ebben az esztendőben, ami ugyancsak boldogsággal tölti el. – Közösen mondhatjuk el, hogy „szeretlek Szerencs” – zárta gondolatait Nyiri Tibor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában