Adomány a GYEK-nek

2022.12.27. 13:00

Jótékonysági vadászatot tartanak kedden Hejcén

Immár negyedik éve rendeznek hagyományosan - az országos akcióhoz akkor az elsők között csatlakozva - jótékonysági vadászatot Hejcén.

Fotó: Piotr Krzeslak

Idén 50 ezer forintos - de volt, aki 70 vagy akár 100 ezer forintot fizetett - regisztrációs díj befizetése mellett 67 puskás és további 30-40 adományozó csatlakozott az akcióhoz - tudtuk meg Puskás Gábortól, a rendező Fony és Környéke Földtulajdonosok Vadászati Egyesületének elnökétől. A kedd délelőtt zajló vadászathoz minden vadász minimum három nevelt fácánnal járult hozzá, melyeket szabadon engedtek, és a kutyák segítségével kutattak fel, illetve ejtettek el a vadászok. A programot közös ebéd zárja, amelynek keretében árverést tartanak a különböző felajánlásokból, - köztük sok értékes vadásztrófea - a befolyt összeg szintén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központ részére vásárolt gyógyászati eszközben testesül majd meg. A jótékonysági akció bevétele várhatóan mintegy 5 millió forint körül alakul - tájékoztatott az elnök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában