Miskolc

2022.12.05. 14:32

Fontos téma az MCC-nél: Soha ne féljünk tárgyalni!

Mathias Corvinus Collegium Miskolci központjában december 7-én 17 órától Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője lesz a vendég.

ÉM

Fotó: Meresz Marton

Beszélgetünk, tárgyalunk, vitázunk, érvelünk, meggyőzünk…Egész nap kommunikálunk, és bizony gyakran nekünk is elő kell vennünk diplomáciai érzékünket, ha meg akarunk valakit győzni az igazunkról. De hogy csinálja ezt egy profi, aki éveken keresztül diplomataként dolgozott? Kiss Rajmund korábban külgazdasági irodavezető volt Magyarország Szingapúri Nagykövetségén, ahol később első beosztotti pozícióban képviselte hazánkat, de Magyarország állandó képviselőjeként és nagyköveteként is tevékenykedett a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) mellett Genfben. 

Kiss Rajmund olyan tárgyalási módszereket, eszközöket, koncepciókat mutat be, amelyeket a magán- vagy éppen a közéletben, az üzleti, vállalkozási világban is fel tudunk használni. Nagyköveti, első tárgyalói munkájában nagy hasznát vette a hatékony kommunikációs stratégiáknak, és később ő maga fejlesztett ki olyan módszereket, amelyek segítségével könnyen megegyezésre jutott tárgyalópartnereivel.

A beszélgetés során természetesen szó lesz a szomszédban zajló háborúról, és arról, milyen szerepet tölt be a diplomácia egy háborús konfliktus idején, hogyan értékelődik fel a diplomácia nyújtotta megoldási lehetőségek szerepe, és lehet-e egyáltalán tárgyalások útján rendezni egy háborús konfliktust. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában