Közgyűlés

2022.12.15. 11:50

Divat lett „belterületbe vonást” kérelmezni Miskolcon

A képviselők tartanak attól, hogy okozhat problémákat a döntés.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

13. Javaslat a „304. sz. főút 0+174 km szelvényben épült körforgalmú csomópont” projekthez kapcsolódó közvilágítás vagyonjogi rendezése tárgyában.

A NIF Zrt. kereste meg az önkormányzatot. A közvilágítást át kell adni a törvény szerint az illetékes önkormányzatnak. Erről szól az előterjesztés.

14. Javaslat zártkerti ingatlanok belterületbe vonása tárgyában.

Összesen nyolc területről van szó. A belterületbe vonás lakóépület építése és a lakhatás feltételei miatt lehet fontos.

Fodor Zolán, Velünk a Város: Egy belterületbe vonás komoly feltételekkel jár a város számára. Összesen 48 lakótelekről van szó. Sok probléma lehet ebből. Az ott élők nem teljesítik a feltételeket. Az önkormányzatnak viszont biztosítani kell a közműveket, az utat stb.

Bazin Levente, Velünk a Város: Az én területemet érinti leginkább ez a határozat. Bennem is felmerültek a dilemmák. Tudatában kell lennie a kérelmezőnek a kötelezettségeiknek. Utak kellenek. Ezt is a kérvényezni kell. Útépítéshez terület kell, amit sokszor az érintett ingatlanokból kell elvenni.

Pakusza Zoltán, A Mi Hazánk: Egyetértek, hogy komoly problémákkal jár a belterületbe vonás. Korábbi példák igazolják ezt az aggodalmat. Nem szabad általánosítani, de számolni kell a növekvő városi terhekkel.

15. Javaslat a vis maior támogatással kapcsolatos döntések meghozatalára.

Az őszi esőzések miatt a Nagyavason lévő Csalogány utcán megsüllyedt a partfal, megrongálódott az út. Ehhez igényel vis maior támogatást a város.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában