családtámogatási ellátások

2022.12.10. 10:57

Decemberben jön a januári pénz Borsodban is

A családoknak érdemes gondolniuk a januárra is, amikor nem utalják majd a családtámogatási ellátást.

ÉM

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások, tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

A decemberi családtámogatási ellátások - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - idén is karácsony előtt megérkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre. Az előrehozott utalással érintett családtámogatási ellátások közé tartozik a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet). Bankszámlára december 22-én, lakcímre pedig december 22-én vagy 23-án érkezik meg a pénz. Az ellátások kifizetése legkésőbb december 23-ig megtörténik - közölte az államtitkár, hozzátéve: a családtámogatási ellátások előrehozott utalása körülbelül 1 millió 180 ezer családot érint.

2023-ban az első családi pótlék utalás februárban lesz, úgyhogy a családoknak érdemes gondolni a januárra is, amikor nem utalják a juttatást, hiszen az már karácsony előtt megjött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában