Emléknap

2022.12.05. 17:26

December 5-e az önkéntesek világnapja

Az önkéntesek nemzetközi világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) kezdeményezte.

ÉM

Ezen az emléknapon azokat a személyeket emelik ki, akik önkéntesen (anyagi ellenszolgáltatás nélkül) különféle mások számára hasznos tevékenységben vesznek részt. Az ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását, majd a világszervezet 2002. november 26-án újabb közgyűlési határozattal szólította fel a kormányokat, hogy támogassák az önkéntességet, a gazdasági és társadalmi fellendülés stratégiai eszközét.

A rászorulóknak támaszt nyújtó segélyszervezetek, alapítványok, egyesületek számos önkéntessel dolgoznak együtt már csak azért is, mert anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé, hogy pénzt fizessenek a tevékenységekért. Az önkéntesek szerepe egyre inkább felértékelődik napjainkban és nő azok száma, akik alkalmanként vagy rendszeresen csatlakoznak olyan kezdeményezésekhez, ahol saját idejüket, tudásukat, szellemi vagy fizikai erejüket adják egy-egy cél megvalósításának érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában