Kilencszáz-milliós támogatás

2022.12.01. 16:51

Bővítenék a vállalkozások számát Szerencsen

Szerencs önkormányzata december első napján tájékoztatott a megvalósított fejlesztésekről az egykori cukorgyár területén.

SFL

Bejárás a volt cukorgyári területen

A helyszíni bejárással egybekötött eseményen Nyiri Tibor polgármester jegyezte meg, hogy a megjelentek egy újabb mérföldkő megvalósulásának szemtanúi, az önkormányzat mintegy kilencszáz-millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a versenyképesség biztosítására és fokozására, valamint a mezőgazdaság jövedelemtermelésének optimalizálására.

Fotós: SfL

Nyiri Tibor elmondta, hogy a cukorgyári területen – mint a projekt fő helyszíne – a vállalkozások bővítéséhez nyújtanak kapacitást új csarnok építése révén, de felújították a raktár épületét, amivel a szolgáltatási kapacitás növelése valósult meg. Biztosították a közlekedés feltételeit egy belső út kialakításával, továbbá kialakítottak egy szolgáltató központot és egy portát, amelyek a betelepülni kívánó vállalkozások számára bővítik a szolgáltatások körét. Mindezekkel a foglalkoztatás hosszú távú növelését és megtartását célozták meg.

Uniós támogatás

A programon elhangzott, hogy a kialakított ipari terület biztosítja a helyi, vidéki népesség életminőségének, jövedelemteremtő képességének, a térség felzárkóztatásának, fejlődésének javítását a magyar termőföldben, termelésben, feldolgozásban, értékesítésben rejlő komparatív előnyök kihasználása révén. Rövidtávú célként jelölték meg, hogy a fejlesztéssel érintett ipari terület által elsősorban a helyi vállalkozások számára bővüljön a város által nyújtott ipari szolgáltatások skálája, fellendülést jelentsen a termelés és a gazdálkodás színterén, valamint ösztönözze a vállalkozási kedvet.

Fotós: SfL

Szerencs önkormányzata a 895.80 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a projekt által fejlesztendő ipari terület - az infrastruktúra-fejlesztését célzó beruházáson keresztül egyaránt alkalmassá válik a regionális, valamint az országos gazdaságélénkítő hatás kifejtésére.

A programon részt vett Koncz Zsófia miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, aki az elsők között gratulált a város vezetésének sikeréhez.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában