Konferencia

2022.12.06. 11:36

A hatékony kitermelésről a Miskolci Egyetemen

A felszín alatti erőforrások hatékonyabb hasznosításáról értekeztek a Miskolci Egyetemen.

ÉM

Záró konferenciát tartottak a Miskolci Egyetemen, amelynek fókuszában a felszínalatti természeti erőforrások hatékonyabb kiaknázása és hasznosítása volt. A rendezvény fővédnöke Varga Judit, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumi elnöke volt. 

Az esemény fórumot biztosított az érintett szakterületek múltbeli eredményei előtti tisztelgésnek, reflektál napjaink folyamataira és előretekintett a jövő várható kihívásaira és azok kezelésére. A rendezvény során szakmai előadások és poszter szekció keretében mutatták be kutatási Programjuk legfontosabb eredményeit, emellett betekintést nyújtottak a konferenciai központi témaköréhez illeszkedő hazai és nemzetközi kutatási projektjeink tevékenységeibe. 

A szakmai találkozó részeként megemlékeztek az akadémiai szintű bánya- és kohómérnökképzés Selmecbányai Akadémián – Az Intézmény jogelődjén – történt indulásának 260. évfordulójára, majd az egész napos programot ünnepi szakestéllyel zárják. A konferenciával egyidőben jelent meg a Program kutatási eredményeit bemutató online kiadvány is. A kapcsolódó társadalmi és ipari igényeket szem előtt tartva, e kihívások sikeres kezeléséhez kíván hozzájárulni a Miskolci Egyetem a Tématerületi Kiválósági Program Nemzeti Kihívások Alprogramja keretében megvalósuló „Társadalmi hasznosság növelő fejlesztések a hazai felszín alatti természeti erőforrások hatékonyabb kiaknázása és hasznosítása területén” című, 2020 októberében indult kutatási Programjával – írja az egyetem. 

Az idén decemberben záruló program eredményeit és az intézmény tematikusan kapcsolódó tevékenységeit a zárókonferencia keretében kívánták bemutatni a témakör iránt érdeklődő szakmai, intézményi és ipari partnereink széles köre számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában