Jótékonyság

2022.12.09. 16:00

A csomagokat megyénkben is kiosztják

Kétszáz karácsonyi élelmiszercsomagot indított útjára az Ökumenikus Segélyszervezet hazai rászoruló családokhoz.

ÉM

A segélyszervezethez idén, a nehéz gazdasági körülmények miatt mintegy nyolcvanezer kérés érkezett. Egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség. Az ünnepi adománycsomagok az ország több pontjára - köztük megyénkbe is - fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan ünnepi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak. A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. 

 

Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában