Fejlesztések

2022.11.17. 16:54

Nyertes pályázat a betegek kényelméért

Vizes helyiségek újultak meg a megyei kórház tagintézményeiben egy pályázatnak köszönhetően.

Forrás: ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház idén áprilisában pályázatot nyújtott be a Wellis Magyarország Zrt. által meghirdetett, „Kórházi szaniter fejlesztések a Wellis jóvoltából” című felhívásra. A cégnek köszönhetően 1 millió forint értékben újultak meg vizes helyiségek több kórházban is.

A fejlesztések a Semmelweis, a Szent Ferenc és a Diósgyőri Tagkórházakban kaptak helyet, ahol mosdó-, és fürdőszoba helyiségek újultak meg, és a többi között kicserélték a régi, elhasználódott, nem megfelelően működő csaptelepeket is.

Forrás: ÉM

- Jelentős támogatást kapott kórházunk, és szándékunk az, hogy a kórház 6 telephelyét saját forrásokból és pályázati pénzekből fejlesszük – mondta Szabó Miklós, a megyei kórház orvosigazgató-helyettese. - Ezek a külső források nagyon fontosak számunkra, ugyanis növelik a betegek ellátási biztonságát, kényelmét és elégedettségét.

- A pályázat keretében 40 darab csaptelepet, köztük zuhanyzók szerelvényeit tudtuk lecserélni – ismertette Breitenbach Sándor, az intézmény műszaki igazgatója, aki elmondta, hogy a szerelési munkákat saját munkaerővel oldották meg. - Ezek rendkívül jó minőségű felszerelések, amelyekkel biztos zárást és takarékos vízfogyasztást tudunk biztosítani az intézményekben – emelte ki Breitenbach Sándor.

- Vállalatunknak mindig nagyon fontos volt, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalás területén is - mondta a Wellis Magyarország Zrt. képviseletében Varga Dorottya. - Nagyon örülünk, hogy ennek az egészségügyben is látható jelei vannak kórházpályázatunk kapcsán – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában