Miskolci közgyűlés

2022.11.24. 11:13

Aki fizet, annak elviszik a szemetét. És aki nem fizet?

A meghívó szerint összesen nyolc napirendi pontot tárgyal mai rendes novemberi ülésén a miskolci közgyűlés.

SZB

Fotó: Ádám János

10:53

4. Javaslat a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2022. évi munkájáról szóló beszámoló elfogadására.

Miskolc és a térség önkormányzatai alapították meg a társulást a hulladékgazdálkodás ellátására. Elnöke Miskolc polgármestere. Ma már hatvankét tagja van. A társulás munkájáról évente be kell számolni a tagok számára. Ezt szolgálja az előterjesztés.

Dr. Nagy Ákos, Fidesz frakcióvezető:

A társulásnak a mostaninál több és szélesebb körű feladata lesz 2030-tól, amire már most készülni kell. de az előterjesztés nem tartalmazza ezt.

Szopkó Tibor alpolgármester:

A hulladékgazdálkodás pénzügyi, gazdálkodási és szakmai szempontból rendben van és ez nagyrészt a társulásnak köszönhető. A lakosság szempontjából is rendben van, hiszen aki befizeti a szemétszállítási díjat, az biztos lehet, hogy a szemetét el is szállítják. Még nem ismert, hogyan alakul országos szinten a hulladék koncesszió.

Bajusz Gábor, Fidesz:

Sárban és levélben úszik a város. Ez is tisztaság kérdése. És jón a hó is...

Pakusza Zoltán, A Mi Hazánk:

A szemétszállítás minden lakos számára kötelező, ennek ellenére vannak olyan városrészek, ahol ez nem történik meg. A jogkövetést ellenőrizni kellene. Egyre több ilyen lakó van. Lehet, hogy már lakcímkártyát sem kellene adni annak, akinek nincs szemétszállítási szerződése.

Szopkó Tibor alpolgármester:

Miskolc beleteszi a magáét  a hulladékgazdálkodásba. A kormány részéről nem ezt látom. Most a Mol Nyrt., mint koncesszor megjelenésével, nem egyszerűsödött a helyzet. Nagyon sok még a bizonytalanság.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz:

A választókerületem jelentős hányada külterület, ahol nagyon sok az illegális hulladéklerakás. Ez lehet a szerződés hiánya, de azt is tudom, hogy sok helyen nem viszik el hetekig a szemetet. Ez nagyon komoly gond. Én többször rendeltem saját keretem terhére konténereket, hogy eltávolítsuk a hulladékot.  

Badány Lajos alpolgármester:

Sok olyan helyre adnak ki lakcímkártyát, amely megközelíthetetlen a szemétszállítás szempontjából. Lesznek gyűjtőszigetek és olyan járművek, amelyek bejuthatnak a nehezen megközelíthető helyre.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában