Gyász

2022.10.25. 08:28

Meghalt Kabai Lóránt költő, képzőművész

Elhunyt Kabai Lóránt. Haláláról a Telex.hu adott tájékoztatást, a családja közleménye alapján.

„Mélyen megrendülve, megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett testvérünk, Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő és vizuális művész, életének 45. évében tragikus körülmények között elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást. Gyászoló édesanyja nevében is fivérei, Zoltán és Csaba.”

A miskolci születésű költő, író, képzőművész, a Műút folyóirat 45 éves alapító szerkesztője október 22-én távozott ismeretlen helyre. Eltűnéséről a rendőrség közleményt adott ki, várva a hollétével kapcsolatos információkat.

 

Kabai Lóránt 1977-ben született. 1993 óta publikált rendszeresen. Kritikáit, recenzióit, esszéit, tanulmányait, riportjait és interjúit többek között a Magyar Műhely, az Iskolakultúra, az Új Holnap, a Magyar Narancs, a Palócföld, az Új Forrás, az A7, a Spanyolnátha, a Prae.hu, az Élet és Irodalom, a Népszabadság és a Csillagszálló közölte.

Számtalan hazai és külföldi csoportos kiállításon szerepelt grafikákkal, fotókkal, festményekkel, kollázsokkal és mail art munkákkal; tizennégy önálló kiállítása volt.

2007 és 2017 között volt a Műút folyóirat szerkesztője.

Legutóbb akkor szerepelt az irodalmi élet helyi híreiben, amikor Zemlényi Attilával közösen írt Vasgyári eklógák című művével nyert a Miskolci Nemzeti Színház drámapályázatán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában