Önkormányzati kampány

2022.06.10. 18:00

Ivókút a szomjazóknak a Búza tér sarkánál

Víztakarékosság, felelős vízhasználat és környezettudatosság a legfontosabb hívószavak.

SZB

Dr. Mokrai Mihály, a terület önkormányzati képviselője az elsők között próbálta ki a Búza téri ivókutat | Fotó: SZB

Egy, az ivóvíz-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformáló kampány keretében a város öt pontján – az Avastetőn, a Népkertben, a II. János Pál pápa téren, a Kemény Dénes uszodánál és a Búza téri autóbusz-állomás, illetve a piaccsarnok tőszomszédságában – helyeznek üzembe többfunkciós ivókutakat. 

Az elsőt, a Búza térit, tegnap avatták fel a terület önkormányzati képviselője, dr. Mokrai Mihály jelenlétében, aki hangsúlyozta, hogy egy ilyen nagy gyalogosforgalmat lebonyolító területen a nyári kánikulában különös jelentősége van egy ivókútnak, hiszen mind az autóbusz-pályaudvaron, mind a piacon naponta ezrek fordulnak meg. 

Viszokai János, a Mivíz Kft. műszaki igazgatója elmondta, hogy az elsőként a Búza tér mellett telepített ivókút három részből áll, van egy felnőtteket szolgáló felső rész, egy gyermekek szomjoltására alkalmas alacsonyabb ivókút, és van rajta egy olyan csap is, amelynek segítségével pohárba, flakonba lehet friss ivóvizet tölteni, de szomjazó házi kedvencünket is megitathatjuk a segítségével.

Egészséges karsztvíz 

Miskolcon egyébként az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás 109 évvel ezelőtt indult el, és napjainkban a csapokból kiváló minőségű ivóvíz folyik. A város vízellátása elsősorban a Bükk karsztvizeire épül, és naponta 35-45 ezer köbméter a város vízfogyasztása. Ennek ellenére a miskolciak még mindig a műanyag palackos vizeket részesítik előnyben. Ezért is tekinti fontos feladatának a szemléletformálást a Mivíz Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában