Tisztán elektromos hajtású

2022.05.16. 11:30

Megmutatták Miskolcon a (közel)jövő autóbuszát

Tíz új elektromos jármű szolgálja majd a helyi tömegközlekedést. Az első példány Kínában készült, a többit Komáromban készítik majd el.

ÉM

Megmutatták a város ünnepe, Miskolc napja – május 11-e – alkalmából a helyi érdeklődőknek a tisztán elektromos hajtású autóbusz egy példányát. Ez a jármű azért is érdekes a megyeszékhely lakói – különösen a tömegközlekedést igénybe vevők – számára, mert hamarosan forgalomba állítják a településen.

Utasbarát járművek

A Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. tíz darab környezetkímélő, tisztán elektromos hajtású autóbusz, valamint a hozzá kapcsolódó töltőinfrastruktúra beszerzésére nyert támogatást a magyar kormánytól tavaly a Zöld Busz projekt keretében.

Az első BYD K9UD LF típusú miskolci elektromos autóbusz már elkészült Kínában, a BYD üzemében, a jármű informatikai rendszerének szerelése Magyarországon történt meg. A további kilenc jármű gyártása teljes egészében Komáromban lesz, az utaskijelzők, jegyérvényesítők, kamera-, valamint utasszámláló rendszerek beépítésével együtt.

Az MVK Zrt. célja, hogy fenntartható, biztonságos, tiszta, környezet- és utasbarát közlekedési lehetőséget biztosítson költséghatékonyan, ehhez szükség van az infrastruktúra és a járműállomány fejlesztésére is. Az elektromos autóbusz a város környezetének védelme érdekében hozzájárul a korom-, a nitrogén-oxid- és a szénhidrogén-kibocsátás csökkentéséhez, valamint csendesebb üzemmódban közlekedik, mint a dízelbuszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában